دیود چیست؟
یک دیود ساده ترین نوع از ادوات نیمه هادی است کلاً یک نیمه هادی مادهای است که تغییر
در قابلیت جریان دهی دارند. اغلب نیمه هادی ها از یک رسانای ضعیف که ناخالصی به آن افزوده
شده به وجود می آید.(فرایند افزودن ناخالصی دو پینگ نامیده می شود.)
در مورد LED ها ماده رسانا نوعاً آلومینیوم گالیوم آرسناید است (AlGaAs) در آلومینیوم گالیوم آرسناید خالص تمام اتمها به طور کامل با همسایه هایش محدود شده است و هیچ الکترون آزادی برای هدایت جریان الکتریکی وجود ندارد. در ماده دوپینگ شده اتمهای الحاقی تعادل رابه هم می زنند خواه افزایش الکترون یا سوراخها (جایی که الکترون می تواند برود ) هر یک ازاین ملحقات می تواند ماده را بیشتر رسانا کند یک نیمه هادی با الکترون اضافی نوع N نامیده می شود چرا که ذرات بار شونده منفی دارد در نوع N الکترون های آزاد از ناحیه شارژ منفی به ناحیه شارژ مثبت حرکت می کنند .
یک نیمه هادی با سوراخهای بیشتر ماده نوع P نامیده می شود چرا که ذرات بار شونده مثبت بیشتری دارد الکترونها می توانند از سوراخی به سوراخ دیگر حرکت کنند حرکت از ناحیه شارژ منفی به ناحیه شارژ مثبت در نتیجه سوراخها به نظر می آید که از ناحیه شارژ مثبت به ناحیه شارژ منفی حرکت می کنند.
دیود منتشر کننده نور که به طور رایج led نامیده می شود واقعاً قهرمان ناشناخته جهان الکترونیک است. آنها دوجین کار متفاوت انجام می دهند و در همه وسایل الکترونیکی یافت میشوند آنها شماره ها را در ساعتهای دیجیتال نشان می دهند اطلاعات را از کنترل تلویزیون میفرستند و نور آنها به شمانشان می دهد که چه وقت وسایلتان روشن است و تصاویر را روی تلویزیون های پلاسما نشان می دهند.
اساسآ LED ها لامپهای کم نوری هستند که به آسانی در مدار های الکترونیکی قرار می گیرند اما برخلاف لامپهای معمول آنها فیلامانی که بسوزد ندارند و به ویژه اینکه گرم نمی شوند آنها فقط با حرکت الکترونها در یک ماده نیمه هادی نور می دهند .
LED چیست ؟؟
LED مخفف واژه Diode Light Emitted به معنای دیود ساتع کننده نور است .
دیودهای ساتع کننده نور در واقع جزؤ خانواده دیودها هستند که دیودها نیز زیر گروه نیمه
هادی ها به شمار می آیند. نوعی از لامپ های حالت جامد است که از تکنولوژی دیود
نورافشان استفاده می کند و به عنوان منبع روشنایی به کار می رود. این لامپ ها که در ابتدا
بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاه های الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه
به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپ ها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ های دیگر توانسته اند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند.لامپ های LED ولی به اجمال باید گفت خاصیتی که LEDها را از سایر نیمه هادی ها متمایز می سازد این است که با گذر جریان از آنها مقداری انرژی به صورت نور از آنها ساتع می شود .LED ها تا اواخر دهه گذشته فقط می توانستند سه نور آبی ، سبز و قرمز تولید کنند که به همین علت کاربردشان محدود بود.سپسLED هایی با رنگ آبی به بازار آمدند که می توانستند نور سفید با هاله ای از رنگ آبی روشن تولیدکنند. بسیاری اعتقاد دارند لامپ هایی که از دیودهای ساتع کننده نور استفاده می کنند .یا همان LED ،آینده را از دست سایر رقبا خارج خواهند کرد.
تولیدکننده سیستم های روشنایی و ال ای دی